Reportages

Zo beperk je het acrylamidegehalte in decemberproducten

Zo beperk je het acrylamidegehalte in decemberproducten

Bij het bakken van typische decemberproducten, zoals kruidnoten, pepernoten, taaitaai en speculaas, kan mogelijk het schadelijke stofje acrylamide...

De Reebok Excel Light 1030 S1P.

Nieuwe Reebok Excel Light werksneaker geeft het gevoel te zweven

High performance veiligheidsschoenen zijn onmisbaar voor mensen die veel meters maken. Reebok brengt voor deze doelgroep een nieuwe schoen op de...

Meelstof kan zorgen voor allergieën en uitval van medewerkers.
Foto: Shutterstock

Hebben stoffen op het werk invloed op je longklachten?

Het vierjaarlijkse allergieonderzoek voor meelstof is belangrijk om beginnende allergie voor meelstof op te sporen. Met de Werk- en longencheck...

Meelstof kan zorgen voor allergieën en uitval van medewerkers.
Foto: Shutterstock

SER komt met advies voor grenswaarde meelstof

Extra maatregelen om blootstelling aan meelstof verder omlaag te brengen, blijven nodig. Dat blijkt mede uit het jongste advies van de...

Automatisering bij Bakkerij Amstelveld.

Automatisering neemt toe: dit zijn de gevolgen voor het vak

Met de doorlopende technologische ontwikkelingen is verdere automatisering mogelijk. Wat doet het met het vak van de bakker? Danny Ilcken, directeur...

Klaas Fuite: ‘Om te checken of medewerkers informatie of werkinstructies goed hebben begrepen, vragen we vaak om in eigen woorden te zeggen wat er net is gezegd.’                                      Foto: Studio 38C/Thomas van Oorschot

Veiligheidsrisico's nemen toe als werknemers instructies niet snappen

In Nederland zijn ongeveer 740.000 laaggeletterde werknemers. Daarnaast is er een groep werknemers van buitenlandse afkomst die de Nederlandse taal...

Meelstof kan zorgen voor allergieën en uitval van medewerkers.
Foto: Shutterstock

Beroepsziekten voorkomen met inzet sensoren

Blootstelling aan meelstof is een serieus risico voor de gezondheid van bakkers. Metingen geven inzicht in de momenten waarop de blootstelling te...

Leren van ongevallen: 1 oktober informatiedag

Leren van ongevallen: 1 oktober informatiedag

Van ongevallen die gebeuren in de bakkerij kunnen we leren. Dat kan ook van ongevallen van buiten de branche. Op de informatiedag bakkerij- en...